Naleśniki z mascarpone i dżemem mogą być alternatywą dla posiłków o każdej porze dnia. Słodkie śniadanie, pożywny obiad a może pyszna przekąską w towarzystwie kawy? W tym sytuacjach sprawdzą się wyśmienicie! Sprawdź, jak przygotować krem z mascarpone do naleśników i wypróbuj naszą recepturę!
Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy jajka, mleko, wodę, sól oraz roztopione masło. Całość miksujemy na gładkie ciasto.
Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni do zarumienienia.
Śmietanę z cukrem ubijamy na gładki krem. Dodajemy serek mascarpone oraz sok z cytryny i delikatnie mieszamy.
Naleśniki smarujemy kremem mascarpone, dodajemy dżem truskawkowy i posypujemy startą gorzką czekoladą
„We Francji naleśniki z mascarpone i dżemem (lub truskawkami – bo takowe również możemy dodać do naleśników) nazywamy crepes i przyrządzamy na wiele różnych sposobów. Każdy z nich jest doskonały! Dzieci wiedzą to najlepiej!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies