ciasto:
nadzienie:
dekoracja:
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, sól oraz jajka. Następnie wlewamy połowę porcji mleka i miksujemy na gładkie ciasto, stopniowo dolewając pozostałe mleko. Na koniec dodajemy roztopione masło i dokładnie mieszamy. Ciasto odkładamy na bok na min. 30 minut.
Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni, do zarumienienia z obu stron.
W międzyczasie ricottę mieszamy z miodem i jogurtem. Doprawiamy do smaku skórką otartą z jednej cytryny.
Morele oraz brzoskwinie kroimy w półksiężyce.
Upieczone naleśniki smarujemy musem z sera ricotta. Wierzch dekorujemy kawałkami świeżych moreli i brzoskwiń.
„To zdrowe postanowienie przyszło mi wyjątkowo łatwo i bez wyrzeczeń. Doskonały naleśnik orkiszowy z delikatnym serowym musem i pełnymi witamin i minerałów owocami. Zaiste słodka to wygrana!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies