Coco Island
Olej kokosowy extra virgin pochodzący z palmy kokosowej (Cocos nucifera) jest najwyższej jakości olejem roślinnym wytłaczanym na zimno ze świeżych orzechów kokosowych. Zastosowanie metody tłoczenia na zimno (bez jakichkolwiek czynników termicznych) zachowuje naturalne składniki odżywcze, w tym witaminy E i K, fitosterole, kwasy fenolowe jak również oryginalny kokosowy smak i aromat. Produkt doskonale nadaje się do smażenia, a jego dodatek sprawi, że przyrządzane potrawy uzyskają delikatną kokosową nutę. Oleju można używać również na zimno do smarowania pieczywa czy sporządzania dipów. W kosmetyce stosowany jest m.in. jako maska do włosów oraz balsam nawilżający do suchej i wrażliwej skóry, która dzięki zawartości witamin E i K oraz kwasów fenolowych będących skutecznymi antyoksydantami staje się doskonale odżywiona. Produkt jest odpowiedni dla diety wegetariańskiej, wegańskiej i koszernej.
- tłoczony ze świeżych kokosów
Olej kokosowy extra virgin